Candela Calle pren possessió del càrrec de directora gerent de l’ICS

IMG_0810_candelaLa nova directora gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Candela Calle, ha pres possessió avui del càrrec, tot just l’endemà que el Govern hagi aprovat el seu nomenament. A primera hora del matí ha dut a terme el traspàs amb el fins ara director gerent, Pere Soley. A continuació David Elvira, president del Consell d’Administració de l’organització, li ha donat la benvinguda en un breu acte celebrat al vestíbul del Centre Corporatiu.

Candela Calle ha començat la seva intervenció posant en valor que “som persones que servim persones i interactuem amb persones. Tothom necessita ser escoltat i jo vull escoltar-vos. Perquè estic segura que totes les persones que sou aquí heu pensat com es pot millorar aquesta institució i com podem donar una assistència pública millor i de major qualitat”.IMG_0752La nova responsable de l’ICS ha explicat que es duran a terme actuacions per millorar la participació dels professionals, per comunicar què es fa en cada moment, per millorar les condicions laborals, la reducció de la precarietat i l’estabilitat laboral. En definitiva, per tot allò que té a veure amb fer de l’ICS una empresa saludable. En aquest context, Calle ha recordat que l’ICS disposa d’un nou Pla d’ordenació de recursos humans, recentment aprovat, que “té molt del que volem ser en aquesta nova etapa. És un pla fet gràcies al consens. I el consens parla de nosaltres, d’impulsar, d’aportar, de donar el màxim i de renunciar, a vegades, pel bé comú. També per com entenem la salut, com el benestar de totes i tots”.

La directora gerent ha remarcat que “el sistema ha de vetllar pel benestar dels pacients, però també dels professionals. I aquesta realitat sense vosaltres no serà possible. Per nosaltres no quedarà. Posarem totes les nostres forces per aconseguir-ho”.

IMG_0782Durant el seu discurs, Calle ha recordat “que no partim de zero. Hem fet moltes coses. Hem treballat molt per aconseguir que el sistema sanitari català sigui un model. No ens hem de tirar pedres al nostre terrat perquè gràcies al diàleg, al consens, a la feina, a l’excel·lència hem aconseguit coses. Seguim per aquest camí.”

“La nostra feina no és una feina qualsevol. La feina feta per tots aquells que esteu en aquest centre és important, com ho és la que fan als hospitals, a l’atenció primària, als laboratoris…  Volem la millor assistència pública i ens hem de posar al dia per estar a l’altura de les exigències del món actual i per posar les bases per al futur. Tenim la capacitat de fer-ho”, ha continuat Calle.

Candela Calle ha recordat que “som un cas d’èxit. Ho recullen els mitjans de comunicació, ho vénen a veure des de fora, ho premiem els entesos. I, el que és més important: ho reconeix la ciutadania, tal com reflecteixen les enquestes de satisfacció. No tinguem por de les avaluacions. Les necessitem”, ha conclòs.

IMG_0767Pel que fa al paper del Centre Corporatiu, la responsable de l’ICS ha remarcat “la necessitat de posar-nos a disposició de tot el territori, implementar plans de lideratge, donar més visibilitat a la infermeria, apoderar l’atenció primària, potenciar la gestió clínica i millorar la xarxa de coneixement”. També ha fet especial èmfasi a recordar que “gestionem diners públics, diners de tothom i, per això, la nostra màxima obligació és gestionar-los de forma eficient i equitativa, amb l’objectiu primer de fer de l’ICS una empresa sostenible”.

En les paraules de Candela Calle hi ha també la voluntat de treballar per reparar les desigualtats que han crescut els últims anys i de fer de l’equitat “la nostra bandera”. Com a metgessa, Calle ha dit que és hora de recuperar el somriure, però ha puntualitzat que “amb això no hi ha prou. Necessitem participació i transparència. El conseller Comín ha estat molt clar respecte de l’impuls d’aquestes accions des del Departament. No volem murs que no ens deixin veure’ns, els uns als altres. Fins i tot, quan no l’encertem, la humilitat, la transparència i l’alineació ens faran superar la situació d’una altra manera”.

Finalment, Calle ha apel·lat a la professionalitat i la generositat de totes les persones que treballen a l’ICS: “Compto amb les més de 38.000 persones que nodriu amb feina i vocació de servei aquesta institució. El vostre esforç, la vostra solidesa i la vostra entrega em donen la seguretat que aconseguirem fer un ICS en què tothom se senti a gust, un ICS amb els processos i els instruments més avançats, que sigui sostenible per a aquelles generacions que vénen darrere”.

Tot seguit, la nova directora gerent ha fet un recorregut per les diferents direccions corporatives per presentar-se i saludar personalment els professionals.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.