Qui som

METRO246

Amb una plantilla que supera els 38.000 professionals, l’Institut Català de la Salut és l’empresa pública de serveis de salut més gran de Catalunya i presta atenció sanitària a gairebé sis milions d’usuaris de tot el territori. Actualment gestiona vuit hospitals (Vall d’Hebron, Bellvitge, Germans Trias, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona, Verge de la Cinta de Tortosa i Viladecans) i 287 equips d’atenció primària, tres dels quals a través d’un consorci amb l’Hospital Clínic de Barcelona i un quart amb un altre consorci amb l’Ajuntament de Castelldefels.

Com a entitat de referència dins el sistema públic de salut, l’objectiu de l’ICS és contribuir a la millora de la salut i de la qualitat de vida de les persones a través de la prestació d’uns serveis sanitaris innovadors i excel·lents, que abasten tant la promoció de la salut com la prevenció i el tractament de les malalties, des de les més prevalents fins a les més complexes.

A més de l’activitat assistencial, l’ICS desenvolupa una gran activitat científica a través dels set instituts de recerca integrats als centres hospitalaris i d’atenció primària. En el camp de la docència, l’ICS forma en els seus centres 2.300 especialistes de 51 especialitats diferents en ciències de la salut. També acull més de 4.500 alumnes de grau de medicina, infermeria, odontologia i altres ensenyaments. A banda d’això, porta a terme una intensa activitat en formació continuada per a tots els col·lectius professionals.

Més informació:

Web de l’Institut Català de la Salut
Memòria d’activitats 2014