Les persones que participen als tallers psicoeducatius de l’EAP Sagrada Família de l’ICS a Manresa redueixen la medicació

logo cat centralEls tallers psicoeducatius que porten a terme professionals de l’Equip d’Atenció Primària Sagrada Família de Manresa, des de l’any 2011, demostren que les persones que prenen part en l’activitat grupal redueixen entre el 10% i el 20% el consum de fàrmacs relacionats amb l’ansietat i la depressió.Els bons resultats que s’obtenen fan que aquest programa tingui continuïtat perquè, entre els objectius que es busquen, hi ha: fomentar les relacions socials dels usuaris i, per tant, millorar el seu benestar físic i emocional. En aquesta activitat hi ha implicats, en total, deu professional d’aquest Equip.

Aquests tallers psicoeducatius consten de dotze sessions, cadascuna de les quals té una durada de 90 minuts i es fan un dia a la setmana. Professionals de medicina i d’infermeria i un treballador social exerceixen com a conductors o observadors de la sessió. Les temàtiques que s’hi aborden són diverses i van des d’aprofundir en el coneixement de la depressió i l’ansietat fins a debatre els estils de vida saludables.

A les sessions s’hi poden inscriure fins a 13 persones i s’ha aconseguit una mitjana d’assistència del 80%. Algunes dades rellevants són que el 92% dels inscrits són dones, amb edats que van dels 38 als 77 anys. Els nivells d’ansietat o depressió es mouen entre lleus i moderats.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.