Resposta a la carta publicada en alguns diaris sobre la reprogamació d’una prova diagnòstica: És un centre públic

En relació amb la carta del Sr. Francesc Cazorla publicada recentment en alguns diaris, que denuncia la programació d’una ecografia en un centre privat, la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut (ICS) vol aclarir que el centre on es va realitzar l’exploració esmentada és públic i està gestionat per l’ICS. Es tracta del Servei de Diagnòstic per la Imatge Pura Fernández de l’Hospitalet de Llobregat.

Aquest centre, inaugurat l’any 2009, està dotat d’un ampli ventall de tecnologies diagnòstiques, d’entre les quals la tomografia computada, així com d’un equip professional qualificat que garanteix l’assistència, el benestar i la seguretat dels pacients que hi acudeixen.

Totes les intervencions realitzades al pacient referents al procés clínic que esmenta s’han realitzat en centres de l’ICS, tal i com es recull en el registre informatitzat de l’hospital. No ens consta que el Sr. Cazorla hagi posat cap reclamació sobre aquesta qüestió ni a l’Hospital de Bellvitge ni a cap altre centre de l’ICS on ha estat atès.

Lamentem l’alarma social que ocasionen les repetides acusacions de privatització, que només serveixen per distorsionar la realitat i donar justificació a reivindicacions de determinats col·lectius, que no tenen res a veure amb la defensa de la sanitat pública. Cal valorar els veritables esforços i sacrificis que, des de fa uns anys, està portant a terme tot el sector per poder garantir la viabilitat del sistema públic de salut, que és irrenunciable en el nostre estat del benestar.

Alfredo García
Gerent territorial de l’ICS a l’Àrea Metropolitana Sud

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.