Consulta de pacients ostomitzats a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta: balanç d’acompliment del compromís en la millora de la qualitat de vida dels pacients

ostomitzatsEls pacients amb ostomía de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre reben des de fa dos anys atenció periòdica especialitzada, presencial o virtual, d’una forma personalitzada.

Aquests pacients reben suport mèdic i cures d’infermeria en el preoperatori, postoperatori, durant l’hospitalització i a l’alta domiciliaria. A més de les cures necessàries durant el procés, els pacients reben educació sanitària de mans expertes en estomaterapia. Per assegurar aquest acurat seguiment, els professionals fan servir un algoritme gràfic que permet la continuïtat assistencial de forma eficaç i eficient.

El circuit integra els equips d’atenció primària i la resta de centres concertats amb l’equip de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Quant a les dades, des de l’obertura de la consulta s’han realitzat un total de 455 vistes.

Fins ara aquest servei ha assolit els objectius plantejats en la seva creació, ja que els pacients gaudeixen d’un seguiment adaptat a les seves necessitats individuals, han disminuït les visites al servei d’urgències de pacients amb complicacions derivades d’una ostomía així com les visites no programades a les unitats d’hospitalització.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.