L’Arnau formarà més de 400 professionals en lactància materna durant l’any 2017

lactància1La Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN) és un projecte impulsat per l’OMS i la UNICEF per animar els hospitals, centres de salut i sales de maternitat a adoptar les pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova està treballant en aquest projecte des de l’any 2015 i va assolir la primera de les quatre fases (descobriment, desenvolupament, difusió i designació) del projecte el mes de febrer de 2016. Per abordar les següents fases és molt important la formació dels professionals que estan en contacte amb dones embarassades, mares i nadons.

La falta de formació teòrica i pràctica és una barrera important per a l’inici i el manteniment de la lactància materna i, per això, el Pla estratègic per a la protecció, promoció i suport a la lactància materna a Europa aconsella posar en marxa accions de formació que ajudin els treballadors de les maternitats i de les àrees pediàtriques dels hospitals i centres de salut a aconseguir l’excel·lència en la pràctica clínica.

Durant l’any 2017 es realitzaran a l’Arnau diversos cursos adreçats a tot el personal, adaptats a cada categoria professional. El primer curs que es realitzarà està adreçat a professionals amb experiència prèvia en lactància materna que, quan superin l’activitat, passaran a formar part de l’equip de formació del programa de l’IHAN. El curs s’organitza en dues fases. En la primera, els docents de l’IHAN impartiran el curs de formació teoricopràctic a nou professionals que s’acreditaran com a docents i, en la segona fase, els nous alumnes organitzaran un curs teoricopràctic de 20 hores tutoritzats per un docent de l’IHAN. Les pràctiques del curs es faran amb mares ingressades voluntàries.

La resta de cursos que s’oferiran seran de nivell elemental. Els més bàsics tindran una durada de dues i quatre hores, i s’adrecen a professionals sense responsabilitat directa en el camp de la salut maternoinfantil. També es duran a terme cursos de formació teoricopràctica de 20 hores de durada adreçats a professionals amb responsabilitat directa en el camp de la salut maternoinfantil.

Amb la realització d’aquests cursos i altres iniciatives que ja estan en marxa, l’Hospital Arnau espera aconseguir la segona i la tercera fases de les quatre que proposa l’IHAN.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.