L’Institut Català de la Salut implementa a la Ribera d’Ebre i a la Terra Alta l’aplicació informàtica Salut + Social

salut+social copiarL’aplicatiu informàtic Salut + Social va ser creat pel servei d’informàtica de l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre amb l’objectiu d’establir una ràpida i fluida comunicació entre els centres d’atenció primària i els serveis socials dels Ajuntaments.

L’eina respon a una necessitat d’atenció sanitària i social centrada en les persones, abordant l’atenció dels pacients crònics complexos, aprofitant les noves tecnologies i sistemes de comunicació per crear un sistema d’atenció innovador i accessible amb una visió interdepartamental.

Els professionals coordinen les seves actuacions i comparteixen la informació dels pacients, les seves dades personals, el grau de dependència o la utilització de serveis domiciliaris. A més, el programa estableix la interacció a través d’un servei de missatgeria immediata al correu electrònic que informa quan algun professional ha fet una consulta a través de l’aplicació. Facilita una atenció integrada, eficient i de qualitat als pacients, i la coordinació de l’equip interdisciplinari dels diversos centres, format per infermers, metges de família i treballadors socials.

La iniciativa va quedar formalitzada amb la signatura d’un conveni de col•laboració amb els Consells Comarcals de la Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.