La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Joan XXIII s’apropa a la Firagost de Valls

banc-sang-firagostAvui dimarts, 2 d’agost, i demà dimecres 3, la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona està ubicada a Valls, coincidint amb la Firagost. L’objectiu del Banc de Sang és apropar-se a aquelles festivitats estiuenques que apleguen més gent per realitzar les campanyes de donació de sang.

Aquest estiu fan falta 50.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals. La major part de les donacions s’utilitzen per a accidents de trànsit, tractaments de càncer i persones amb malalties cròniques.

Tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen, durant els mesos d’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Per garantir que tots els pacients tenen la sang suficient per als tractaments, el Banc de Sang organitza campanyes extraordinàries per tot el territori.

La Costa Daurada concentrarà el gruix de les donacions durant els mesos d’estiu, amb campanyes a Salou, Cambrils, Cunit i Torredembarra, on s’esperen fer 4.000 donacions en total. També campanyes en municipis petits, com Barberà de la Conca o Marçà, o sent presents en festes majors com les de Sant Salvador o l’Argentera, i en fires com la Firagost de Valls.

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana. Per al donant només és un moment, per a molts malalts pot suposar la vida. Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.