L’IDI remodela el servei de medicina nuclear de l’Hospital Joan XXIII i adquireix un nou TAC

logo-idiL’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) ha remodelat el servei de medicina nuclear de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Les obres han consistit en l’adequació i el condicionament dels espais de circulació, espera i exploració de pacients, així com de l’àrea de recepció. En aquests espais s’han canviat el terra i les parets a les àrees de recepció, als passadissos, a la sala d’espera freda i a la sala d’espera de pacients hospitalitzats. També s’ha renovat tot el bany dels pacients.

A més, pel que fa a l’àrea on es fan els estudis cardiològics en medicina nuclear, s’ha remodelat la sala d’exploracions i s’ha adquirit un nou equipament amb una tecnologia totalment actualitzada, que comprèn un cinta ergomètrica per realitzar les proves d’esforç cardiològiques i un sistema de monitoratge automàtic de la tensió arterial. El nou sistema s’anomena prova d’esforç CASE. Amb totes aquestes millores, s’ha aconseguit un espai modern i confortable, tant per als pacients com per als treballadors, així com una actualització tecnològica necessària per poder donar el servei més adequat a les necessitats actuals.

Cal destacar que l’IDI està substituint un dels dos TAC de què disposa, instal·lat l’any 2007, per un de nou, el Somatom Perspective 64 de Siemens, en una clara aposta per l’actualització tecnològica, que aportarà més qualitat i rapidesa als estudis. Aquesta tecnologia incorpora dos sistemes: un d’energia dual i un de reconstrucció iterativa, cosa que suposarà realitzar les exploracions amb una clara reducció de dosi d’irradiació sobre els pacients. Aquest aparell entra en funcionament al llarg de la primera setmana d’agost.

L’any 2015 el servei de Diagnòstic per la Imatge de Tarragona va realitzar 202.600 proves, de les quals 10.700 van ser ressonàncies magnètiques, 17.700 TAC, 18.100 ecografies, 2.050 proves de medicina nuclear i 9.300 mamografies. La resta, fins a les 202.600, correspon a estudis de radiologia convencional. Aquesta activitat suposa un increment del 23% de TAC i de ressonàncies des de l’any 2012.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.