Veïns de Juncosa i Els Torms donen 3.500€ a l’IRBLleida per promoure i difondre la recerca en càncer

irblleida_juncosa_elstormsEl 2 de juliol, un grup de veïns dels municipis de Juncosa i els Torms, a les Garrigues, van organitzar una jornada lúdica amb el títol “Guerra al càncer” amb l’objectiu de promoure i difondre la recerca. Gràcies a aquesta iniciativa, els organitzadors han donat 3.500€ a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) amb la finalitat de desenvolupar i gestionar la recerca biomèdica i la formació en recerca en l’àmbit de les ciències de la salut. Aquest dijous dia 21 de juliol, els organitzadors i el responsable de Promoció de l’IRBLleida, Josep Maria Bosch, van signar l’acord, amb el qual destinen aquesta col·laboració econòmica als projectes d’investigació de l’Institut.
La jornada, que va comptar amb una gran participació veïnal, es va iniciar amb una caminada popular per les cabanes de volta i pedra seca. Tot seguit, va tenir lloc la participació en jocs de bitlles i petanca, i els entreteniments per als infants. El dinar popular també va servir per recaptar més diners i la celebració va acabar amb un bingo solidari i unes actuacions musicals durant la tarda i el vespre.
Les aportacions de les empreses i entitats que col·laboren amb l’Institut van dirigides a dur a terme la missió de l’IRBLleida que és promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica translacional-aplicada i clinicoepidemiològica.
Sense oblidar, a més, formar en recerca en l’àmbit de les ciències de la salut, principalment a Lleida, i donar suport als grups de recerca que treballen a la Universitat de Lleida i al sistema sanitari lleidatà, per investigar sobre malalties rellevants com: el càncer, l’ictus, l’esclerosi múltiple, la diabetis, les malalties de la pleura, l’envelliment, el sistema nerviós, el sistema cardiovascular, els trastorns i les infeccions respiratòries, i els trastorns mentals, entre altres, per proporcionar així uns millors serveis a la població.
Actualment, l’IRBLleida té el suport de més de cent trenta empreses i entitats lleidatanes, amb l’ajut de les quals la recerca ha donat importants fruits, cosa que ha permès entendre millor aquestes malalties i millorar-ne el diagnòstic i tractament.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.