Un traumatòleg de l’Hospital Arnau participa com a metge als Jocs Olímpics de Rio

IMG_0848José Carlos Saló, facultatiu especialista del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, serà el primer metge del centre que formarà part de l’equip mèdic dels Jocs Olímpics de Rio. Saló pertany als Serveis Mèdics de la Federació Espanyola de Rugbi des de l’any 2008, a més de ser el coordinador mèdic de les seleccions de l’Estat i metge de l’equip de la selecció masculina sènior.

Els equips femenins i masculins de rugbi, en la modalitat seven, juguen per primer cop a les Olimpíades, ja que s’han classificat amb una brillant puntuació i només són dotze els països que poden participar en cada categoria.

L’equip mèdic de l’Estat espanyol que viatjarà a la Vila Olímpica de Rio està format dos fisioterapeutes i tres metges del Comitè Olímpic Espanyol (COE), a més de José Carlos Saló, metge acreditat per la Federació Internacional de Rugby (World Rugby) per al maneig de les lesions freqüents en aquest esport pel que fa a commocions cerebrals. L’equip disposarà també d’una policlínica mèdica, instal·lada a la Vila Olímpica pel Comitè Olímpic Internacional (COI), que està dotada de tots els mitjans necessaris, tant des del punt de vista diagnòstic com de tractament, per assistir la majoria de les patologies que puguin patir els atletes.

Aquesta és la primera experiència olímpica per al traumatòleg de l’Arnau que, com a amant de l’esport, considera que serà per a ell una vivència única.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.