El Germans Trias celebra els seus 1.000 trasplantaments amb una sessió clinicoquirúrgica històrica

DrBonet i taula presAquest matí s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Hospital Germans Trias la jornada ‘1.000 trasplantaments, 1.000 noves oportunitats’, organitzada pels serveis de Nefrologia, Urologia, Cures Intensives i Anestèsia, i en la qual s’ha commemorat el fet d’haver assolit aquesta xifra de trasplantaments per part de l’hospital des de la seva fundació. Aquest acte, en el qual han participat tant els professionals implicats com els pacients trasplantats, ha coincidit amb un fet també històric per l’entitat, ja que just el dia anterior es van fer tres trasplantaments consecutius, un fita mai realitzada abans per l’Hospital.

Un element clau per assolir aquesta xifra de tres trasplantaments consecutius és l’atzar, ja que ha de coincidir que en un període tan curt de temps hi hagi la possibilitat de disposar de tres donants. Però darrere de l’atzar ha d’haver també un equip amb la capacitat per absorbir aquesta oferta ja que, per exemple, cada trasplantament implica una gran quantitat de professionals. En aquest cas, la primera intervenció va començar el dimecres 29 a la tarda i la última va finalitzar l’endemà a les 4 de la matinada, i en els tres casos les operacions han estat un èxit.

No és estrany, així, que aquesta fita històrica hagi estat una de les grans protagonistes en la commemoració dels 1.000 trasplantaments. A l’acte, dirigit pel Dr. Josep Bonet, cap del Servei de Nefrologia i Trasplantament Renal, ha començat a les 9:00 amb les intervencions de la Dra. Beatriu Bayés, directora del centre; i el Dr. Jaume Tort, director de la Organització Catalana de Trasplantaments, així com dels diferents caps d’unitat. Un dels moments més esperats de l’acte ha estat després del descans, quan el doctor Josep Maria Saladié, antic cap del Servei de Urologia de Germans Trias, i el doctor Joan Gener, ex coordinador de trasplantament, han fet un repàs a la trajectòria de l’Hospital.

L’acte del matí ha conclòs amb una taula rodona titulada ‘visió del trasplantament des del punt de vista del pacient’, en el qual quatre antics pacients del Germans Trias han contraposats les seves experiències, el que ha evocat els moments més emotius. La jornada acabarà aquesta nit amb un gran sopar de celebració a les instal·lacions del Centre Internacionals de Negocis de Badalona (BCIN) en el qual hi haurà més d’un centenar de persones entre professionals i pacients.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.