Dermatòlegs i investigadors revisen la pell de més de 60 socis i treballadors del Club Natació Lleida per prevenir lesions canceroses

euromelanoma2Especialistes en dermatologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova  i investigadors en càncer cutani de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) han participat aquest dilluns en la campanya Euromelanoma 2016, fent una revisió gratuïta de pell als socis i treballadors del Club Natació Lleida, a les instal·lacions del Club. Els professionals han visitat un total de 62 persones i els han identificat diverses pigues amb característiques d’atípia i, fins i tot, una lesió força dubtosa. En aquests casos, s’ha recomanat una nova visita dermatològica per a controls periòdics o per a l’extirpació i l’estudi de la lesió. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, en col·laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer.

La campanya pretén fer el diagnòstic precoç del càncer de pell entre els col·lectius de risc i promoure la cultura de la fotoprotecció integral.

L’Euromelanoma és la campanya líder en prevenció de càncer de pell a Europa, en què participen 30 països europeus. L’objectiu és fer el diagnòstic precoç del càncer de pell entre els col·lectius de risc i, alhora, promoure la cultura de la fotoprotecció integral. A Catalunya, la campanya Euromelanoma està coordinada per Rosa M. Martí, dermatòloga de l’Arnau i professora a la Universitat de Lleida, que compagina la pràctica assistencial amb la recerca en melanoma a l’IRBLleida.

El càncer de pell

Hi ha diferents factors de risc que predisposen al desenvolupament del càncer de pell, com ara pertànyer a alguna de les tipologies següents: persones que s’hagin cremat sovint amb el sol per motius d’oci, treballadors a l’aire lliure, esportistes, persones amb la pell clara i múltiples pigues…  Aquest és el tipus de càncer més comú arreu del món. Habitualment, està causat per l’exposició de forma excessiva o prolongada, als raigs UV del sol, els quals penetren a través de la pell i causen lesions al llarg del temps. En els darrers anys, s’ha detectat un increment exponencial de casos de melanoma i de càncer de pell en general.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.