L’Hospital Germans Trias arriba a la xifra dels 1.000 trasplantaments

panoràmicaCanRutiAquest any 2016 es complirà una d’aquelles xifres rodones que donen mostra de la gran trajectòria de l’Hospital Germans Trias i dels seus professionals, ja que enguany s’assoliran els 1000 trasplantaments fets a les seves instal·lacions. Per aquest motiu, el Servei de Nefrologia ha preparat una jornada de col·loquis que tindrà lloc el divendres 1 de juliol a la sala d’actes del centre i a la qual, entre d’altres, estan convidats els pacients i familiars intervinguts, els serveis implicats en el trasplantament, així com l’equip directiu.

A més de les diferents xerrades, les quals conclouran a les 14 h, la festa continuarà al vespre amb la celebració d’un sopar de cloenda al Centre Internacional de Negocis de Badalona (BCIN). Igual que en les xerrades, s’ha convidat al sopar tots els pacients trasplantats i al personal implicat en els mateixos.

És important subratllar que en els últims 5 anys s’ha augmentat el nombre de d’operacions de forma significativa, sent el 2015 un any rècord amb 74 òrgans trasplantats. De fet, l’any passat ja es van commemorar els 30 anys de la primera operació, exactament en el mes d’octubre, mentre que el primer trasplantament pancreàtic es va fer al 1991, ara fa 25 anys.

Actualment a l’hospital es fan trasplantaments renals tant de donant cadàver com de donant viu. Per altra banda, l’hospital també participa en programes de trasplantaments creuats amb altres serveis de nefrologia de l’Estat espanyol. Els serveis implicats en el trasplantament renal, a més a més del de Nefrologia, són Urologia, Anestesia i Cures Intensives, tots ells presents a la jornada festiva del dia 1 de juliol.

/intranet_ics/media/js/__utm.js// // //

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.