L’Arnau fa formació sobre el funcionament dels desfibril·ladors externs semiautomàtics

desfibrillatorL’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha col·locat diversos desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA) a la planta baixa (entrada principal i entrada de les consultes externes), a la primera planta de l’edifici vell i a la cinquena planta (entre la cafeteria del personal i la capella).

Els desfibril·ladors externs automàtics són equips tècnics homologats capaços d’analitzar el ritme cardíac, d’identificar les arítmies mortals tributàries de desfibril·lació i d’administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable del cor amb alts nivells de seguretat. 

Així mateix, a l’Hospital Arnau s’ha realitzat formació específica als professionals de les àrees on s’han ubicat els desfibril·ladors. Aquesta formació s’ha centrat en la utilització d’aquests aparells per poder fer front a situacions d’emergència que comporten riscos vitals, com la síndrome coronària aguda i l’aturada cardíaca.

La formació ha consistit en una sessió demostrativa del funcionament del desfibril·lador. En total, han rebut formació 150 persones, tant de l’àmbit sanitari com del no sanitari.

Aquests desfibril·ladors són diferents dels que hi ha a les unitats d’hospitalització, hospitals de dia, quiròfans, gabinets de proves complementàries o consultes externes, que són desfibril·ladors avançats.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.