Els antics rentadors de Reus acullen una exposició fotogràfica del programa Pas a pas

PasaPasFotograficAhir, dilluns 27 de juny, a les 18 h, la regidora de Salut de l’Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó; la regidora de Participació Ciutadana del mateix Consistori, Montserrat Flores, i el director d’atenció primària de l’ICS Camp de Tarragona, Daniel Ferrer-Vidal, van presentar l’exposició fotogràfica del programa Pas a pas que està ubicada als antics rentadors de la capital del Baix Camp, al barri del Carme. Aquesta exposició mostra l’essència del programa comunitari d’exercici físic moderat (creat fa gairebé 12 anys per professionals de l’ICS Camp de Tarragona), i les diverses activitats i rutes que ha anat desenvolupant al llarg d’aquests anys. L’exposició fotogràfica, impulsada per la infermera Àngels Vinuesa i per la resta del grup coordinador del programa, restarà als antics rentadors fins al mes d’agost i, després, farà un itinerari pels centres cívics i pels centres d’atenció primària de la ciutat.

Pas a pas és un programa d’exercici físic, promogut des de l’atenció primària de l’ICS al Camp de Tarragona, que va néixer al barri de Sant Josep Obrer, i que es va estendre pels quatre equips d’atenció primària de la ciutat de Reus (l’EAP Sant Pere i l’EAP Sant Pere Centre al CAP Sant Pere, l’EAP Llibertat al CAP Llibertat i l’EAP Horts de Miró al CAP Horts de Miró), i per tot el territori del Camp de Tarragona i del Priorat. El programa organitza al llarg de l’any (d’octubre a juny) unes 70 sortides, aproximadament, durant unes 35 setmanes i repartides en dos dies setmanals, amb una durada d’una hora cada caminada. Més de 1.600 persones, només a Reus, ja hi han participat en els 12 anys de funcionament del programa.

La missió principal del Pas a pas és dinamitzar les persones perquè adquireixin un estil de vida saludable a través de l’increment de l’activitat física i promocionar la sociabilitat per millorar la qualitat de vida. El programa també planteja altres objectius, com ara treballar a les xarxes socials per crear més adhesió a l’activitat física, i té un component cultural que cada any s’adapta a les novetats de les diferents poblacions del territori.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.