El CAP de Vallirana posa en marxa un servei de lectura a les sales d’espera

DSC_0160Diversos estudis han descrit els beneficis que proporciona la lectura per a la salut i el benestar de les persones, a més del conseqüent estalvi econòmic que suposa la reducció de l’ús que en fan dels serveis mèdics. Aquest és un dels punts de partida del projecte pioner a Catalunya “Llegir, un hàbit saludable”, que posa a l’abast dels usuaris del CAP de Vallirana llibres i revistes cedits per la biblioteca de la localitat.

Des d’aquest mes de juny, les sales d’espera del CAP de Vallirana compten amb un seguit de prestatgeries amb llibres i revistes que els ciutadans poden llegir al centre i també emportar-se a casa. Es tracta d’una selecció de títols i capçaleres de revistes en bon estat que han estat donats de baixa recentment del catàleg de la Biblioteca López Picó i que gràcies a aquest acord de col·laboració contribueixen a promoure l’hàbit de la lectura entre els valliranencs.

En aquesta línia, Olga Pascual, directora de l’Equip d’Atenció Primària Vallirana, considera que “es tracta d’un projecte enriquidor per a la nostra població, donat que obre un nou espai de lectura i tradueix l’estímul a la lectura com a hàbit saludable en quelcom pràctic i tangible”.

Entre novel·les, llibres de divulgació, contes infantils i revistes, els usuaris del CAP tenen a la seva disposició una trentena de títols, que es van revisant setmanalment per tal d’anar mantenint un fons estable en òptimes condicions a les diferents prestatgeries del centre, degudament senyalitzades amb pòsters del projecte.

Vallirana registra una accentuada dispersió territorial dels seus 18.000 habitants. Amb una mitjana de gairebé 613 habitants per km² se situa molt lluny de la mitjana de la comarca del Baix Llobregat, que és de 1.650 persones per km². “Amb aquest projecte acostem la lectura a la gent des d’un dels serveis més freqüents del municipi, alhora que donem a conèixer la biblioteca i els seus serveis”, explica Pascual.

A finals d’any, està previst avaluar el funcionament de l’experiència mitjançant enquestes de satisfacció entre els usuaris i valoracions del personal del CAP. També es valorarà la rotació total de llibres i revistes.

El projecte “Llegir, un hàbit saludable” va ser presentat en el decurs de la I Jornada d’Intercanvi d’Experiències al SAP Baix Llobregat Centre, que es va dur a terme el passat mes de maig a Sant Boi de Llobregat i que va servir per compartir prop d’una vintena d’iniciatives innovadores endegades als CAPs de les localitats incloses al SAP.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.