Una delegació d’un hospital de Xile visita els CUAP de Barcelona de l’ICS per aplicar al seu país el mateix model d’èxit que s’usa a les urgències de l’atenció primària

1-visita_urgencies-Directius de l’Hospital San Francisco de Pucón -localitat situada a 800 quilòmetres al sud de Santiago de Xile- han visitat aquesta setmana els centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) Sant Martí, Manso i Casernes, tres dels quatre CUAP de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut, per conèixer el model d’èxit que coordina les urgències d’atenció primària amb els circuits d’atenció hospitalària urgent.

Els dos representants de l’Hospital xilè han conegut les dinàmiques de treball dels professionals dels CUAP Sant Martí, Manso i Casernes, on han comprovat l’eficàcia dels protocols de triatge de les visites per distribuir els casos d’urgència segons la seva gravetat entre els boxs dels centres, equipats fins i tot amb instrumental quirúrgic. La comitiva de l’Hospital San Francisco de Pucón està formada pel cap d’Urgències, Roberto Stange, i la cap del Laboratori Clínic, Edith Guzmán.

És la segona vegada que responsables d’aquest centre hospitalari de Xile viatgen a la ciutat de Barcelona per conèixer els CUAP de l’ICS, ja que l’any 2015 dos directius van ser els encarregats de fer la primera visita, mitjançant la qual es van començar a establir les bases perquè alumnes universitaris xilens puguin fer estades formatives als centres de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat.

Pere Subirana, director de la Unitat d’Atenció Continuada i Urgent de l’Àrea Muntanya-Dreta de Barcelona de l’ICS, ha obert avui les portes del CUAP Casernes a la comitiva de l’Hospital xilè, que també ha estat rebuda per membres de l’equip directiu i professionals del centre. Armando Casado, director de la Unitat d’Atenció Continuada i Urgent de l’Àrea Esquerra-Litoral de Barcelona de l’ICS, va guiar ahir la visita a les instal·lacions dels CUAP Sant Martí i Manso.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.