II Jornades del programa de suport en l’atenció a la salut mental “Millorant realitats”

Sin títuloEls passats 13 i 27 de maig es van fer les segones jornades de treball entre professionals referents en salut mental. Aquestes jornades es van desenvolupar a la seu de l’Associació Salut Mental Sabadell i van reunir professionals de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut al Vallès Occidental i especialistes de la Unitat de Salut Mental de Badia del Vallès, de la Corporació Parc Taulí i del Centre de Salut Mental d’Adults de Cerdanyola i Ripollet del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Les jornades es van fer sota la proposta de “L’atenció a la salut mental: millorant realitats” i com a continuïtat del compromís del grup NEXT de potenciar el treball col·laboratiu entre l’atenció primària de salut i l’atenció especialitzada en salut mental. En les diferents sessions es van definir metodologies de treball per permetre que cada pacient sigui tractat amb el nivell assistencial que millor pugui articular les respostes necessàries segons la patologia presentada.

Al voltant d’un 30 per cent de les sol·licituds d’assistència que arriben a l’atenció primària estan relacionades amb la salut mental. D’aquestes, el 80 per cent corresponen a malestars de la vida i trastorns d’adaptació a situacions familiars, socials, econòmiques, laborals, etc.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.