Professionals de l’ICS donen suport assistencial telemàtic a la tripulació del vaixell Astral de Proactiva Open Arms

Tripulació de l'AstralProfessionals mèdics i d’infermeria de l’Hospital Vall d’Hebron oferiran suport assistencial a la tripulació del vaixell Astral, de l’ONG Proactiva Open Arms, que durà a terme durant tres mesos tasques de rescat de refugiats al Mediterrani Central, davant de la costa de Líbia. La iniciativa que ha posat en marxa el Programa de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS), anomenada Tripulant Zero, consisteix a donar suport per via telemàtica davant de qualsevol dubte sanitari que tingui l’equip del vaixell durant el dia o la nit.

L’Astral salparà dilluns del port de Badalona. A banda d’oferir consells als tripulants durant el viatge per fer front als problemes de salut que presentin els refugiats, els professionals del PROSICS també vetllen per la salut dels tripulants. Israel Molina, responsable del PROSICS, explica que “hem volgut reforçar i protegir la salut de l’equip humà involucrat en el projecte”. Per això, durant els dies previs a la sortida, professionals del PROSICS han realitzat una revisió mèdica als membres de la tripulació i els han administrat les vacunes corresponents. També els han ofert mesures preventives per evitar l’estrès posttraumàtic després de participar en una acció d’aquestes característiques.

A més, avui, abans de salpar, han dut a terme una formació específica a bord del vaixell sobre les mesures d’autoprotecció que s’han de prendre per evitar el contagi de malalties infeccioses durant la realització de la missió. També se’ls ha informat sobre les malalties que poden patir els refugiats, com ara la sarna o la tuberculosi.

La tripulació de l’Astral està formada per personal voluntari, entre el qual hi ha socorristes i professionals sanitaris.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.