Investigadors de l’IDIBGI participen en el projecte europeu PEPPER per desenvolupar un sistema innovador de bomba d’insulina intel·ligent

Projecte PEPPER - IDIBGI okInvestigadors del Grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta participen en el projecte europeu PEPPER, amb el desenvolupament d’una innovadora bomba d’insulina. A diferència de les altres dues bombes que ja hi ha, aquest nou dispositiu disposa d’un sensor del nivell de glucosa que envia informació de la quantitat d’insulina necessària que s’ha de subministrar en cada moment el pacient amb diabetis.

El PEPPER és un projecte de tres anys de durada, finançat pel Programa H2020 de la Comissió Europea (PHC-28-2015, Acord de subvenció 689810) sota la coordinació de la Universitat Oxford Brookes, en el qual participen empreses i entitats públiques de diversos àmbits i països. Així, la Universitat de Girona i l’Oxford Brookes són les encarregades de desenvolupar els algoritmes, l’empresa anglesa Cellnovo desenvolupa el dispositiu, l’empresa romanesa Romsoft treballa en el programari, mentre que a l’Hospital Trueta i l’Imperial College de Londres es faran les proves pilot i es testarà el producte final en pacients.

Els investigadors es van reunir recentment a la seu de l’IDIBGI, al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, per coordinar tota la informació sobre el projecte. Ja s’han començat a demanar els permisos a l’Agència Espanyola del Medicament i està previst que les proves pilot comencin el gener de 2017. Així mateix, el prototip podria quedar enllestit a finals de 2018 i l’aparició al mercat es podria allargar fins al 2020, segons les previsions més optimistes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.