Francesc Purroy participa en el XVII Simpòsium Fundació La Marató de TV3

grup purroyLa Marató 2010 ens va acostar a les històries de lluita, superació i esperança de persones que han vist com una lesió medul·lar o cerebral adquirida de manera sobtada els canviava la vida de forma dràstica.

Les lesions medul·lars i cerebrals adquirides apareixen de manera sobtada i gairebé el 80% tenen un origen traumàtic. Provoquen greus discapacitats funcionals i cognitives, que poden condicionar de manera notable la vida d’una persona. Les lesions a la medul·la poden causar paraplegia i tetraplegia, és a dir, pèrdua o disminució de la mobilitat i sensibilitat per sota de la zona afectada i altres trastorns derivats d’aquesta situació. Les lesions al cervell poden afectar greument les capacitats físiques, mentals i emocionals de qui les pateix.

En aquesta edició es van finançar 30 projectes relacionats amb investigació biomecànica d’excel·lència, entre els quals hi ha la recerca del neuròleg de l’Arnau Francesc Purroy. La seva investigació s’ha centrat en la identificació de les molècules que indiquen el possible risc de tornar a tenir un ictus en pacients que ja n’han patit un. Fins ara, aquest risc es mesurava mitjançant la neuroimatge. Amb la investigació duta a terme s’ha descobert el paper predictor d’unes determinades molècules que permeten treballar amb noves tècniques de detecció de repeticions d’ictus.

Aquests projectes s’han presentat en el programa especial de ‘La Marató dels investigadors’, en què s’han recollit els resultats científics i el testimoni de persones amb una lesió medul·lar o cerebral adquirida.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.