Tarragona i Reus caminen juntes en el ‘Pas a Pas’ i visiten el Palau Bofarull i el Gaudí Centre

PasaPasReus150616(1)Avui, dimecres 15 de juny, els caminadors dels equips d’atenció primària Jaume I i Tàrraco, de Tarragona, han agafat el tren per visitar els caminadors del programa Pas a Pas dels quatre equips d’atenció primària de la ciutat de Reus. Prop d’uns 200 caminadors s’han reunit al parc de Sant Jordi de Reus i després s’han repartit per caminar per rutes diferents simultàniament. La meitat del grup, uns 100 caminadors, ha visitat el Gaudí Centre i l’altra meitat ha visitat el Palau Bofarull, per acabar la trobada, novament junts, a la plaça del Mercadal de Reus.

Pas a Pas és un programa d’exercici físic, promogut des de l’atenció primària de l’ICS al Camp de Tarragona, que va néixer a Reus, al barri de Sant Josep Obrer, i que es va estendre pels quatre equips d’atenció primària de la ciutat de Reus (l’EAP Sant Pere i l’EAP Sant Pere Centre al CAP Sant Pere, l’EAP Llibertat al CAP Llibertat i l’EAP Horts de Miró al CAP Horts de Miró), i per tot el territori del Camp de Tarragona i del Priorat. El programa organitza al llarg de l’any (d’octubre a juny) unes 70 sortides aproximadament, durant unes 35 setmanes, repartides en dos dies setmanals, amb una durada d’una hora cada caminada. Més de 1.600 persones, només a Reus, ja hi han participat en els 12 anys de funcionament del programa.

La missió principal del Pas a Pas és dinamitzar les persones perquè adquireixin un estil de vida saludable a través de l’increment de l’activitat física i promocionar la sociabilitat per millorar la seva qualitat de vida. El programa també planteja altres objectius, com ara treballar a les xarxes socials per crear més adhesió a l’activitat física, i té un component cultural que cada any s’adapta a les novetats de les diferents poblacions del territori.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.