L’EAP Vilanova del Camí promou de forma activa el document de voluntats anticipades

L’Equip d’Atenció Primària Vilanova del Camí porta a terme una campanya de difusió del document de voluntats anticipades (DVA), que és una declaració en la qual la persona diu quin tractament mèdic vol rebre en el cas que algun dia una malaltia li impedeixi expressar-se. A part de les accions informatives individuals, per a aquest dijous, dia 16 de juny, a les 10 h del matí s’ha organitzat una sessió informativa oberta a tothom. L’acte té una durada aproximada d’una hora i mitja, i tindrà lloc a la sala de formació del Centre d’Atenció Primària Vilanova del Camí.

Aquesta sessió és la segona que s’organitza en pocs dies. La primera va ser dilluns de la setmana passada i amb l’objectiu de respondre a les necessitats dels usuaris se n’ha organitzat una segona per a aquest proper dijous. El DVA l’ha de redactar lliurement una persona major d’edat i l’ha d’adreçar al seu professional de la medicina de família. Fent aquest pas el pacient s’assegura que es respectaran les seves decisions personals i, a la vegada, augmenta la seguretat dels professionals sanitaris, que saben quines són les voluntats de la persona a qui atenen.

El DVA es pot revocar o modificar en el moment que el pacient ho cregui oportú, sempre seguint els criteris fixats. La sessió informativa permetrà conèixer millor com es pot redactar i vehicular el document, si es fa per primera vegada, o com modificarlo.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.