Dermatòlegs de l’Hospital Joan XXIII participen en la campanya Euromelanoma 2016 de l’AEDV

HJ23_exteriorEl Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona participa en la campanya Euromelanoma 2016, que impulsen l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) i l’European Association of Dermato Oncology (EADO), per prevenir el càncer de pell i conscienciar la població de la rellevància d’aquesta malaltia i la importància de fer-se revisions per a una detecció precoç.

Durant la setmana de la campanya (del 13 al 17 de juny), els dermatòlegs de l’Hospital Joan XXIII oferiran un temps de la seva consulta a la detecció precoç i al cribratge del càncer de pell (melanoma i no melanoma). Concretament, l’especialista en dermatologia i cap del Servei, Miquel Just, visitarà demà, dimecres 15 de juny, diversos pacients a la seva consulta de l’Hospital Joan XXIII, i la dermatòloga Laia Pastor en visitarà demà passat, dijous 16 de juny, al CAP Torreforta.

Es tracta d’unes jornades totalment gratuïtes, en què les persones que han considerat que podien tenir una lesió cutània sospitosa de ser maligna (una lesió pigmentada o vermellosa, que creix i canvia d’aspecte, per exemple) han demanat cita trucant al telèfon 915 434 535.

Com que es pretén fer un cribratge de les lesions, els professionals de dermatologia entregaran un informe als pacients on els indicarà si tenen o no alguna patologia que ha de ser tractada de forma programada pel seu servei de dermatologia de zona. No faran tractaments durant les visites de l’Euromelanoma, només valoraran la necessitat que els pacients en rebin o no.

L’AEDV explica, en un tríptic i a la seva pàgina web (www.aedv.es), els factors de risc de patir càncer cutani: pell clara, exposició solar crònica o a cabines de bronzejat, cremades solars a la infància i l’adolescència, antecedents familiars, substàncies químiques, agents biològics, immunodepressió o tenir més de 50 pigues.

/intranet_ics/media/js/__utm.js// // //

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.