Candela Calle visita les noves instal·lacions del Laboratori Clínic ICS Camp de Tarragona

LaboratoriVisitaCalle090616Avui, dijous 9 de juny, la directora gerent de l’Institut Català de la Salut, Candela Calle, ha visitat les noves instal·lacions del Laboratori Clínic ICS Camp de Tarragona, ubicades al nou edifici “E” del Parc Sanitari Joan XXIII, al costat de l’Hospital.

Candela Calle ha estat acompanyada pel delegat territorial de Salut i gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Roger Pla; pel gerent de la Regió Sanitària Tortosa, Ismael Piñas, i pel gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gràcia. Durant la visita, la directora clínica del Laboratori, Àngels Vilanova, ha explicat les àrees de treball del centre a la directora gerent i a la resta d’acompanyants. Candela Calle ha pogut compartir impressions amb alguns professionals del Laboratori.

Les noves instal·lacions permeten ubicar en un sol emplaçament, de 900 metres quadrats, totes les àrees del Laboratori Clínic, que gaudeix d’una nova distribució més eficient, tant pel que fa als equipaments com des del punt de vista del personal que hi treballa. Hi ha tres àrees diferenciades de treball, l’Àrea Preanalítica (que engloba les extraccions, la recepció i la distribució de mostres), l’Àrea Analítica (on es treballen, entre d’altres, la bioquímica, la immunologia, les anàlisis de sang, de femta i orina i tot el que es relaciona amb l’hematologia, la microbiologia i la biologia molecular), i l’Àrea Postanalítica (relacionada amb la formació, la qualitat, les tutories a residents i les derivacions externes).

Els principals usuaris del Laboratori són professionals de medicina, d’infermeria i llevadores, atès que l’equipament dóna servei als equips d’atenció primària i als diversos hospitals de l’ICS de les regions sanitàries de Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, al Pius Hospital de Valls, al Centre Penitenciari de Tarragona, a les residències i els centres sociosanitaris del territori, a l’Institut Pere Mata, a les entitats de base associativa (EBA) d’Alcover i Muralles (Tarragona) i a centres d’altres proveïdors de salut de fora de la província de Tarragona.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.