Amposta organitza cursos de suport vital bàsic i ús del desfibril·lador extern automàtic

curs-SVBLes malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental i entre aquestes destaca la mort sobtada cardíaca, que es produeix quan el cor deixa de bombejar sang per un problema elèctric.

La majoria de les morts sobtades cardíaques succeeix fora de l’àmbit sanitari, la qual cosa constitueix un problema important de salut pública. Actualment, prop de 4.000 persones moren cada any a Catalunya per aquesta causa, que apareix de forma imprevisible i afecta persones de totes les edats i sexes.

Els primers minuts després d’una aturada cardíaca són clau per a la supervivència. L’única manera de salvar qui la pateix és intervenint amb un desfibril·lador, però, fins fa poc, aquests aparells es trobaven en espais molt concrets i el seu ús estava molt restringit.

Per aquest motiu, a la ciutat d’Amposta es va impulsar un programa que preveia la instal·lació d’una xarxa de desfibril·ladors automàtics, d’accés lliure, situats al carrer i altres espais públics.

Ara, l’Ajuntament d’Amposta, en col·laboració amb el Centre d’Atenció Primària (CAP) Amposta de l’Institut Català de la Salut, ha organitzat diversos cursos adreçats a la Policia Local, i el personal del Mercat Municipal i d’Esports, amb l’objectiu de saber aplicar els protocols de suport vital bàsic (SVB) i utilitzar el desfibril·lador extern automàtic (DEA).

Durant el mes d’abril s’hi han fet dos cursos i al juny se’n farà un altre. Tenen una durada de quatre hores cadascun i hi han assistit deu o dotze persones a cada edició. La formació ha anat a càrrec d’una metgessa de família, instructora acreditada pel Consell Català de Ressuscitació, i una infermera totes dues del CAP Amposta.

D’altra banda, l’Ajuntament  també té previst organitzar altres cursos de formació i coneixement de l’ús dels desfibril·ladors oberts a la ciutadania. Els aparells estan situats al Mercat Municipal, al Camp de Futbol, a la Piscina Municipal i a les dependències de la Policia Local.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.