Carles Capdevila repta els nous residents ‘a canviar la medicina des de dins’

El perResidentsiodista i filòsof català ha obert aquest matí l’acte de benvinguda dels residents de l’hospital amb una ponència. Més de 60 professionals comencen avui la seva especialitat a Germans Trias.

Carles Capdevila s’ha dirigit aquest matí als nous residents de l’Hospital Germans Trias amb el repte de “canviar la medicina des de dins fent-la més humana”. El seu missatge ha estat clar: “la vostra feina no és curar persones, sinó tenir cura de les persones”. Per això, explicava el periodista, familiars de pacients que han mort publiquen igualment als diaris cartes d’agraïment als professionals sanitaris que els van acompanyar durant el procés.

Amb la ponència La bona comunicació també cura, el periodista català ha captat l’atenció dels professionals que comencen avui la seva especialitat a Germans Trias i els ha convidat ser empàtics amb els pacients, a mirar-los als ulls. També, s’ha declarat “del club de fans” dels professionals d’Infermeria, per la seva naturalitat i capacitat de fer fàcils situacions delicades per pacients i familiars.

Avui s’han incorporat un total de 62 residents a l’hospital: 55 professionals mèdics, tres professionals de Farmàcia i quatre d’Infermeria. També s’ha donat la benvinguda a 10 residents de Medicina Familiar i Comunitària.

L’acte de benvinguda ha estat conduit pel doctor Jordi Bonal, coordinador de Docència Postgraduada, i ha comptat també amb la presència i els parlaments de Jordi Ara, director gerent de l’Hospital Germans Trias; Beatriu Bayés, directora de l’hospital; Clara Pujol, directora assistencial de l’ICO Badalona; Agustín Urrutia, director mèdic de l’hospital; Lluïsa Garcia, adjunta d’Infermeria.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.