Més de 310.000 persones es beneficien de la salut comunitària integral a Catalunya

20160602_113407_resized_1Pròximament es complirà un any de l’inici del projecte COMSalut que forma part de la línia estratègica d’impuls de la salut comunitària que contempla el pla de salut 2016-2020 de Catalunya. Per reflexionar sobre aquest projecte i conèixer les visions dels professionals, de les entitats proveïdores i de l’administració local, avui s’està celebrant una jornada amb gairebé 300 professionals. Els 16 equips d’atenció primària que formen part del projecte donen servei a més de 310.000 persones que poden beneficiar-se de la multitud d’accions que duen a terme per millorar la salut comunitària. El projecte COMSalut busca amb aquestes accions reforçar la promoció de la salut i la prevenció, amb un caràcter intersectorial que implica agents de salut de la societat civil i de les administracions públiques per aconseguir una major efectivitat.

El secretari general de Salut Pública del Departament de Salut, Joan Guix, ha iniciat la jornada amb una exposició sobre la necessitat d’una reorientació efectiva del sistema sanitari. Seguidament s’há celebrat un col·loqui sobre què és i què pretén el projecte COMSalut amb el seu coordinador, Andreu Segura. La jornada ha estat organitzada pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Unió Catalana d’Hospitals (UCH). També s’han realitat taules rodones: una pels professionals, altra per les entitats proveïdores i la darrera amb la visió de l’Administració local i les entitats ciutadanes.

El COMSalut s’està desenvolupant a 16 Equips d’Atenció Primarìa (EAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) i diferents entitats proveïdores del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya, el SISCAT, conjuntament amb els dispositius locals de salut pública de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. L’objectiu principal és millorar la salut de la comunitat on es desenvolupa el projecte i, obviament, de la seva població. Per això, es realitzen activitats de promoció de la salut i prevenció amb un carácter intersectorial que implica agents de salut de la societat civil i de les administracions públiques per a conseguir una major efectivitat. Durant la jornada, s’han presentat diverses experiències i testimonis d’accions de carácter no farmacològic que beneficien la salut, sempre en el marc del projecte COMSalut.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.