L’Arnau commemora el Dia del Donant

IMG_0071Avui, 1 de juny, es commemora el Dia del Donant, celebració a la qual se suma l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Aquest Dia és un homenatge a les persones que donen els òrgans que possibiliten els trasplantaments. Aquesta donació suposa l’oportunitat d’una vida millor per a centenars de persones. La generositat d’aquests ciutadans fa possible que els trasplantaments es duguin a terme. Hi ha persones que donen els òrgans en vida i manifesten la seva voluntat de donació a la família o mitjançant el carnet de donant. En altres ocasions és la família qui, davant la mort d’un ésser estimat, accepta la donació com un acte de solidaritat humana.

Catalunya, amb la realització de més de 950 trasplantaments durant l’any 2015, continua sent líder mundial i referent internacional en l’àmbit de la donació i el trasplantament. El trasplantament de ronyó és el més sol·licitat (amb 647 implants), seguit del de fetge (amb 161 implants). S’han realitzat també 66 implants de cor, 58 de pulmó i 22 de pàncrees. La generositat dels ciutadans ha fet possible que aquests trasplantaments es duguin a terme. A Lleida, 47 persones van poder rebre un trasplantament durant aquest 2015, però 71 més continuaven en espera d’un òrgan.

Amb motiu d’aquest dia, al vestíbul de l’Hospital es col·locarà una taula informativa, per tal d’agrair la generositat de tots els donants i donar a conèixer la importància de la donació.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.