Atenció Primària Terres de l’Ebre participa en la 16a Conferència Internacional sobre Atenció Integrada

jornada-te-salut-social-modLa directora del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre, Maria Ferre i Ferraté, ha presentat el projecte de coordinació Salut+social que s’està duent a terme entre els equips d’atenció primària d’Amposta, Tortosa Est i Tortosa Oest amb els serveis socials dels ajuntaments, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i l’Hospital Comarcal d’Amposta.

L’objectiu del projecte és oferir una atenció integrada, eficient i de qualitat als pacients amb complexitat de salut i necessitats socials mitjançant la coordinació de l’equip interdisciplinari dels diversos centres format per infermeres, metges de família, treballadors socials i la infermera gestora de casos.

Amb el convenciment que, per abordar la cronicitat, cal avançar en la integració dels sistemes sanitari i social, la posada en marxa del treball conjunt ha suposat un revulsiu per a les dues organitzacions, a banda de la consolidació i la permanència del concepte d’innovació en el dia a dia de la feina dels professionals.

Fins ara, el principal resultat ha estat el canvi d’enfocament en la manera de treballar: s’ha passat de treballar de manera reactiva i independent a fer-ho de manera proactiva, integrada i coordinada. A més, el concepte d’integració de serveis facilita l’atenció a l’usuari des d’una visió global. 

Aquesta edició de la Conferència Internacional d’Atenció Integrada, sota el lema “Un moviment pel canvi: construint un model integral d’atenció sanitària i social centrada en les persones”  l’organitzen conjuntament la International Foundation of Integrated Care, la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS), l’Hospital Clínic de Barcelona, el Fòrum ITESSS i la Fundació TicSalut.

La trobada ha reunit investigadors i professionals de l’àmbit sanitari i dels serveis socials de tot el món que es dediquen al disseny i la implementació de models d’atenció integrada per compartir l’experiència i l’evidència més recent sobre la integració de la salut pública, salut i assistència social, i les noves funcions i possibilitats dels hospitals.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.