L’ICS incorpora 46 nous residents a l’HJ23 i a l’Atenció Primària del Camp de Tarragona

presentacio resis(1)L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha realitzat, avui divendres 27 de maig, els actes de benvinguda dels 46 nous residents que arriben per realitzar la seva formació a l’Hospital Universitari Joan XXIII, a l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona i a d’altres hospitals del territori.

La Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, que coordina la Dra. Cruzma Mª Fuentes, ha rebut els 19 residents que s’incorporen enguany a la primària, acompanyada pel director d’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, Dr. Daniel Ferrer-Vidal. Dels 19 residents, 12 completaran la seva formació a l’Hospital Universitari Joan XXIII, 5 al Pius Hospital de Valls i 2 a l’Hospital de Santa Tecla. Aquests 19 residents passaran després pels Equips d’Atenció Primària de Reus 1 (3 residents), Reus 2 (3), Reus 4 (4), Torreforta (3), Salou (3) i Valls (3).

Posteriorment, el Dr. Llorenç Mairal com a directori de L’hospital, la sots directora mèdica Dra. Rosaura Reig, el cap d’estudis de l’Hospital Universitari Joan XXIII, Dr. Cristóbal Añez, i la cap de servei d’urgències Dra. Carme Boqué ha realitzat l’acte de benvinguda als 27 nous residents de les diferents especialitats hospitalàries. Estaran distribuïts entre les diferents especialitats: Al·lergologia (1), Anàlisis Clíniques (1), Anatomia Patològica (1), Anestesiologia i Reanimació (2), Angiologia Cir. Vascular (1), Aparell Digestiu (1), Cardiologia (2), Cir. General i aparell digestiu (1), Cir. Ortopèdica i Trauma (2), Infermeria Ostetricoginecologica (3), Medicina Intensiva (2), Medicina Interna (2), Ostetricia i Ginecologia (1), Oftalmologia (1), Otorinolaringologia (1), Pediatria (3), Radiodiagnòstic (1), Urologia (1).

Llarga trajectòria

L’Hospital Universitari Joan XXIII té una llarga trajectòria docent que es remunta a l’any 1973, quan es va integrar el Programa de Formació Mèdica Especialitzada del Ministeri de Sanitat i Consum, introduint progressivament aquesta formació a les diferents especialitats. Per aquesta raó, actualment oferta places de formació en la majoria d’especialitats. L’historial docent és, per tant, ampli i de gran experiència, ja que són 43 promocions les que s’han format en el centre, tant de metges, biòlegs, farmacèutics o químics. A més, des de l’any 1994, l’hospital va iniciar la formació de la primera promoció de llevadores residents (LLIRS), depenent de la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya, adscrita a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.