El Laboratori Clínic ICS Girona estrena avui noves instal·lacions al Parc Hospitalari Martí i Julià

Tal com estava previst, el Laboratori Clínic Territorial de l’ICS a Girona ha estrenat avui els nous espais, situats al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. El trasllat ha anat com s’havia planificat des d’un primer moment i, avui, tot el dispositiu ja està al cent per cent de funcionament. La posada en marxa s’ha fet de manera esglaonada, ja que els laboratoris perifèrics (de genètica, microbiologia i autoimmunitat, i serologia) treballen en els nous espais des del dia 2 de maig, i des de l’11 també el d’hematologia, atès que el trasllat d’aquesta darrera àrea es va avançar una setmana i mitja a la data prevista.

Durant aquestes tres setmanes que ha durat el trasllat, s’ha muntat un dispositiu per tal de poder donar sortida a les peticions d’analítiques urgents i no demorables dels centres d’atenció primària de l’ICS i de l’IAS. El processament d’aquestes proves s’ha estat fent des de l’antic laboratori de l’Hospital Santa Caterina, que s’havia reforçat amb maquinària i treballadors per poder atendre les peticions. Finalment, s’han atès unes 900 al dia, que han suposat la realització d’entre 1.300 i 1.400 proves cada dia. Avui, aquest laboratori de Santa Caterina ha deixat de funcionar i els treballadors de l’IAS s’han incorporat al nou laboratori de l’ICS Girona, malgrat que continuen essent professionals de l’IAS.

Les noves instal·lacions del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt suposen un salt qualitatiu important, ja que es disposa de 1.800 metres quadrats per processar sis milions de proves l’any i atendre unes 700.000 peticions. Al Trueta es manté un laboratori més petit per a les urgències del centre sanitari mateix. Aquests canvis han permès doblar l’espai destinat al laboratori, cosa que ha revertit en una millora de les condicions de treball dels professionals.

Al nou Laboratori Clínic Territorial de l’ICS hi treballen, des d’avui, una setantena de professionals que provenen de l’Hospital Trueta i de l’Hospital de Santa Caterina. El Laboratori realitza activitat per a l’ICS Girona (tant del Trueta com dels 27 equips d’atenció primària), de l’IAS (de l’Hospital de Santa Caterina i dels tres equips d’atenció primària) i també de l’Hospital de Campdevànol.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.