El Trueta presenta l’estudi més ampli fet mai a l’Estat espanyol d’una afectació a la pell molt poc freqüent que es relaciona amb el càncer de ronyó

Jornada de Dermatologia Catalana TruetaLa síndrome de Birt-Hogg-Dubé és una estranya afectació dermatològica, de component genètic, que es manifesta amb lesions cutànies, tumors renals i diverses alteracions pulmonars, com ara quists o episodis de pneumotòrax espontani. Es calcula que hi ha una prevalença d’un cas per cada 200.000 persones, però la seva incidència real no es coneix. Un equip del Servei de Dermatologia de l’Hospital Dr. Josep Trueta, encapçalat per Enric Llistosella, ha estat estudiant 22 casos de pacients amb aquesta síndrome durant els darrers 20 anys. Es tracta de la mostra més gran analitzada a l’Estat espanyol. Els resultats del seu estudi s’han presentat avui en el marc de la XI Jornada de Dermatologia Catalana, que se celebra al Palau de Congressos de Girona.

És la primera vegada que aquesta reunió anual, organitzada per la Societat Catalana de Dermatologia i Venereologia (SCDV) de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona, surt de l’àmbit de Barcelona. Hi han participat més d’un centenar de professionals d’arreu de Catalunya amb l’objectiu de presentar treballs i compartir experiències per debatre i actualitzar aspectes rellevants de la seva especialitat.

La major part de la Jornada està dedicada a la presentació de setze comunicacions clíniques, per part dels serveis de dermatologia de gran part dels hospitals de Catalunya, sobre malalties de la pell, tant infeccioses com inflamatòries o tumorals. També s’han presentat els resultats de l’activitat de la Xarxa d’Urticària Catalana i Balear. La conferència principal ha anat a càrrec de José Manuel Fernández Real del Servei d’Endocrinologia del Trueta i investigador de l’IDIBGI, que ha parlat sobre el teixit adipós de la pell i les seves funcions endocrines.

La Jornada continua a la tarda amb la presentació de noves comunicacions clíniques, dues ponències sobre cirurgia i el lliurament de premis a les millors comunicacions de la Jornada entre totes les presentades.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.