Professionals de l’ICS exposen, a l’Ajuntament de Tarragona, fotografies d’un projecte solidari realitzat a Ruanda

ExpoNembaAjuntamentTGNICS190516(2)Ahir dimecres 18 de maig, a les 19:30 hores, al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona del Consistori tarragoní, Ana Santos, acompanyada per la llevadora de l’ICS, Susana Abajo, pel metge ginecòleg, Francesc Fargas i pel director d’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, Daniel Ferrer-Vidal, va inaugurar l’exposició fotogràfica “Imágenes que muestran vidas. Por una maternidad con esperanza”, relacionada amb el projecte Nemba (Ruanda), dut a terme a través de l’organització Matres Mundi. L’exposició romandrà exposada fins el 31 de maig. Després de la inauguració de l’exposició, Susana Abajo va anar explicant als assistents les fotografies i el projecte realitzat en aquesta població de Ruanda, a l’Àfrica.

Susana Abajo i el Dr. Fargas es van involucrar en el projecte Nemba l’any 2012, amb l’objectiu d’ajudar a construir la Casa Maternal La Lumière 2, un edifici d’allotjament per a les dones gestants de zones rurals o amb alt risc obstètric, que es va inaugurar el 24 de setembre de 2014 i que es troba al costat de l’hospital de Nemba. La llevadora va explicar que “l’objectiu ha estat que les gestants ruandeses tinguin un part assistit en millors condicions i per personal capacitat”. Abajo va apuntar que “en aquesta zona de Ruanda hi ha dones que han de caminar 6 hores per arribar a un centre de salut”.

A la Casa Maternal La Lumière 2, de Nemba, també es realitzen tallers de cures maternoinfantils i de salut reproductiva i tallers de costura per confeccionar roba pels nens. A més, la casa disposa d’un hort que complementa la dieta de les dones gestants allotjades. El projecte també va servir per aconseguir portar a l’hospital de Nemba un ecògraf, taules de parts, aspiradores i instrumental sanitari. Francesc Fargas va afirmar que “el material que es va traslladar a Nemba va servir per obrir quatres sales de parts”.

Ruanda té una població de 459 habitants per km2, sent una de les densitats de població més elevades del món, i on el 85% de la població viu en el medi rural. El 67% de la població és menor de 25 anys. L’índex de fecunditat (número mitjà de fills per dona) és de 4,51. El 60% de la població viu per sota del nivell de pobresa.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.