L’ICS Terres de l’Ebre recupera la figura del gerent territorial

Logo ICSL’Institut Català de la Salut (ICS) recupera la figura del gerent territorial a les Terres de l’Ebre amb el nomenament de Carlos Tobar, després de cinc anys de gerència compartida amb Camp de Tarragona.

La Comissió Executiva del Consell d’Administració de l’ICS, reunida avui en sessió ordinària i presidida per David Elvira, ha acordat el seu nomenament com a nou gerent de l’ICS Terres de l’Ebre.

En la mateixa sessió, la Comissió Executiva també ha aprovat el nomenament d’Ángel Jover com a nou director d’atenció primària Costa de Ponent, de la Gerència Territorial Metropolitana Sud. També ha deixat sense efecte el nomenament de Xavier Bayona, l’anterior director de l’ICS Costa de Ponent. La Comissió Executiva vol agrair a Xavier Bayona la dedicació i el compromís amb la institució durant tot aquest temps. 

Currículum de Carlos Tobar Pascual

Carlos Tobar, doctorand per la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Màlaga, llicenciat en dret i titular mercantil per la Universitat de Barcelona, ha cursat el Programa d’alta direcció en institucions sanitàries per l’IESE i és màster en direcció i gestió d’hospitals i empreses sanitàries per EADA. Té una àmplia experiència professional en funcions directives des de 1996 en empreses del sector de la salut.

Des de desembre de 2012 i fins a l’actualitat ha gestionat la Clínica Terres de Ponent del grup Divina Pastora-Aliança, on ha arribat a aconseguir el 1r Premi Kaizen Lean d’Excel·lència i dos premis TOP 20 en la seva categoria (anys 2014 i 2015). Anteriorment, va ser sotsdirector gerent de l’Hospital Universitari d’Albacete, i director gerent de la Clínica Quirúrgica Onyar de Girona, de l’Hospital Comarcal del Pallars i de la Fundació Privada Hospital de Puigcerdà, on va participar des de l’inici en el que actualment és el primer hospital transfronterer d’Europa.

Així  mateix, des de 2004 fins a 2008, Carlos Tobar va estar vinculat a les Terres de l’Ebre; primer com a director gerent de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i, posteriorment, com a gerent territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, on va assolir l’objectiu de desenvolupar el projecte d’integració de l’atenció primària i l’hospitalària, per crear una organització més propera, àgil i eficient, que va permetre consolidar un model de continuïtat assistencial, que té com a eix central les necessitats dels pacients, en un entorn que va permetre la participació dels professionals en la presa de decisions. 

Currículum d’Ángel Jover Blanca

Ángel Jover i Blanca és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té l’especialitat de medicina familiar i comunitària. Ha cursat estudis de postgrau en Direcció d’institucions sanitàries per la UAB, Gestió d’equipaments i serveis d’atenció primària per la Universitat de Barcelona, Direcció de serveis integrats de salut per ESADE i és màster en medicina avaluadora i valoració del dany corporal per la UB.

Ha estat metge de família durant més de 20 anys i ha ocupat diferents càrrecs assistencials i de gestió a l’ICS com a la Direcció dels Serveis d’Atenció Primària Baix Llobregat Nord i Baix Llobregat Centre. En la seva trajectòria professional també destaca el Projecte sobre abordatge del pacient crònic complex i el dels pacients amb malaltia crònica avançada.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.