Èxit de participació en la Jornada DEAgramunt per aprendre a utilitzar un desfibril·lador i a fer reanimació cardiopulmonar

RCP AgramuntL’Ajuntament d’Agramunt, conjuntament amb l’Equip d’Atenció Primària Agramunt, la Creu Roja i altres col·laboradors com ara Ràdio Sió, l’empresa Neosalus i estudiants d’infermeria de la UdL, va organitzar una jornada per aprendre a utilitzar un desfibril·lador extern i a fer reanimació cardiopulmonar.

DEAgramunt és l’eslògan escollit amb l’objectiu de formar totes aquelles persones interessades a tenir nocions de suport vital bàsic i a aprendre a utilitzar els desfibril·ladors.

Agramunt és una població cardioprotegida des de l’any 2014 amb quatre  desfibril·ladors ubicats a la plaça del Pou, al Pavelló d’Esports, al Camp de Futbol i al CAP. En temporades d’estiu, també n’hi ha un a les piscines municipals.

La Jornada es va iniciar a les 10 h amb l’organització de grups rotatoris d’unes 10-12 persones que rebien una explicació teòrica, amb la visualització d’un vídeo explicatiu elaborat pel personal del CAP Agramunt, i a continuació feien una part pràctica en què treballaven amb un desfibril·lador. Finalment, podien practicar la reanimació cardiopulmonar (RCP) i utilitzar desfibril·ladors (DEA) amb maniquins.

Quan finalitzava el recorregut se’ls feia entrega d’un tríptic amb els punts més importants que cal recordar.

La resposta al final de la Jornada va ser molt satisfactòria per part de totes les persones implicades.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.