Per primera vegada, un grup d’experts fa una visita guiada al CAP Lluís Sayé de Barcelona com a part d’unes jornades d’arquitectura avantguardista

1-Visita-arquitectura-CAPLluisSaye_APBCN2016Avui, i per primera vegada, el Centre d’Atenció Primària (CAP) Lluís Sayé obrirà les portes d’algunes de les dependències a les quals els usuaris del CAP no hi tenen accés habitualment, com són l’auditori, la biblioteca o l’antiga caseta del vigilant. Serà en una visita d’una hora de durada que començarà a les 17 h al jardí del centre. Aquesta visita d’excepció s’emmarca dins de les jornades ‘Arquitectura d’avantguarda a Barcelona. Art i disseny al voltant del GATCPAC’, ja que els constructors de l’edifici del CAP, Sert, Torres Clavé i Subirana, van ser els fundadors del Grup d’Artistes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània (GATCPAC).

El valor arquitectònic de l’actual CAP Lluís Sayé, al barri del Raval barceloní, rau en la seva ubicació a l’antic dispensari per al tractament de la tuberculosi que van construir entre el 1934 i el 1938 els arquitectes J. Ll. Sert, J. Torres Clavé i J. B. Subirana, un edifici hospitalari d’estil racionalista protegit com a bé cultural d’interès nacional des de 1992.Integren la visita d’aquesta tarda al CAP Lluís Sayé un grup de 25 persones, la majoria de les quals són amants de l’arquitectura o s’hi dediquen professionalment, i han estat les primeres a inscriure’s en aquesta activitat de les jornades al voltant del GATCPAC.

L’arquitecte Mario Corea, un dels responsables del projecte de rehabilitació del CAP Lluís Sayé de l’any 1990 -mitjançant el qual es va recuperar l’aspecte original de moltes de les dependències de l’antic Dispensari Antituberculós-, i membres del col·lectiu d’arquitectes El Globus Vermell guiaran la visita i comptaran amb la col·laboració dels professionals del CAP i de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.