Els professionals d’infermeria de l’ICS reflexionen sobre la professió

capçaleraAmb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Infermeria, el 12 de maig, deu representants de la professió expliquen en un vídeo quin paper creuen que té actualment la professió i quins valors aporta a la societat. Els testimonis treballen en centres d’atenció primària o en hospitals de l’ICS d’arreu del territori.

Al començament del vídeo, la directora de Cures de l’ICS, Montserrat Artigas, felicita les infermeres en el seu dia i explica que la professió té ara el repte de fer-se més visible per a la societat. A continuació, l’infermer del CAP Montnegre de Barcelona, José Antonio Losada, explica com se li va despertar la vocació i destaca el paper fonamental que tenen els professionals de la infermeria en la promoció de la salut i la prevenció de les malalties. Per la seva banda, la infermera de l’EAP Badalona Centre, María Jesús Delgado, destaca l’oportunitat que li ofereix la seva activitat per poder aprendre coses noves. El vídeo també recull el testimoni de Dolors Pont, de l’EAP Baix Berguedà, que parla sobre la visió global de la infermeria, una professió que, segons diu, no només se centra en el pacient, sinó també en el seu entorn. Des de la Vall d’Hebron, Pilar Gil subratlla el paper que té la docència i la recerca en la professió i parla sobre el paper fonamental que té la infermeria per aconseguir que els pacients es responsabilitzin de les qüestions relacionades amb la seva salut. El següent testimoni l’ofereix Marta Berenguer, infermera referent de sistemes d’informació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que subratlla la importància que té el registre de l’activitat per poder millorar la qualitat de les cures d’infermeria. Neus Esgueva, del CAP Gòtic de Barcelona, parla sobre les diferents dimensions que té l’activitat de cura i sobre la prevenció de les malalties, la promoció de la salut i el control i el seguiment de les malalties, en totes les etapes de la vida de les persones. A més, Rosa Salvador, de l’Hospital Universitari de Bellvitge, destaca que, gràcies al treball dels professionals d’infermeria, s’ha aconseguit millorar la seguretat de les cures. Seguidament, Montserrat Canals, referent de vacunes de la Gerència Territorial Camp de Tarragona, parla sobre la contribució que ha fet la vacunació per prevenir malalties. Maria Àngels Revés, de l’EAP Rambla Ferran de Lleida, explica que un dels trets més importants de la infermeria és l’abordatge integral de la persona. Finalment, les infermeres de l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona, Marta Gironès i  Nuri Simón, destaquen la flexibilitat dels professionals de la infermeria i la capacitat que tenen per aprendre de les experiències per millorar l’atenció als pacients i a les seves famílies.

A l’ICS, treballen 11.500 infermeres i llevadores, que constitueixen el col·lectiu més nombrós de l’empresa. El 89% del personal d’infermeria de l’ICS són dones i el 54% treballa en hospitals. Durant l’any 2015, les infermeres de l’ICS han atès 10,5 milions de consultes i han realitzat 790.000 visites al domicili. Durant aquest any, també han participat en 106.000 intervencions quirúrgiques, han realitzat 90 milions de cures hospitalàries i han administrat 40 milions de preses de medicaments.

12 de maig_infermera

Aquesta entrada s'ha publicat en Infografia, Notícia, Vídeo i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.