La Societat Espanyola de Neurologia premia Joaquín Serena per la seva trajectòria en la investigació de l’ictus

Dr%20Joaquin%20SerenaSerena rebrà aquest reconeixement en un acte a la Reial Acadèmia Nacional de Medicina de Madrid, durant el qual es destacarà la seva dedicació a l’estudi i a la difusió científica de l’ictus.

Joaquín Serena és el coordinador del Programa d’ictus de la Regió Sanitària de Girona i de la Unitat d’Ictus del Trueta, i també és professor associat de la Universitat de Girona i de l’Escola Universitària de Fisioteràpia (EUSES).

Les seves àrees principals de recerca se centren en el maneig de l’ictus en fase hiperaguda, especialment en l’anàlisi de mecanismes moleculars associats a la progressió i transformació hemorràgica en l’infart cerebral. En els últims 15 anys ha publicat més de 150 treballs científics en revistes internacionals, és autor de 40 capítols en llibres especialitzats de neurologia, coeditor de la primera publicació en Doppler transcranial a l’Estat espanyol i editor del Manual de Neurosonologia, publicat el 2012.

Ha impartit més de 200 conferències com a convidat especial, és coordinador nacional del Banc de Dades d’Ictus de la Societat Espanyola de Neurologia, cofundador de la Societat Espanyola de Neurosonologia i ha dirigit l’estudi prospectiu multicèntric més destacat d’àmbit nacional. És membre de diverses societats científiques nacionals i internacionals, de les quals és revisor i col·laborador habitual en les seves publicacions.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.