42 residents de l’Hospital Joan XXIII i de l’Atenció Primària de Tarragona acaben la seva formació

ComiatResidentsMaig2016(AñezReigFerrer-VidalFuentes)L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha acollit avui, dimarts 10 de maig, l’acte de comiat dels residents que ja han acabat la seva formació sanitària especialitzada, tant al centre hospitalari com a l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, que enguany sumen 42 en total. El cap d’estudis de l’Hospital Joan XXIII, Dr. Cristóbal Añez, i la coordinadora de la Unitat Docent de Medicina de Família i Comunitària, Dra. Cruzma Fuentes, han dirigit l’acte de comiat dels 42 residents, acompanyats per la sots directora mèdica del Joan XXIII, Dra. Rosaura Reig, i pel director de l’Atenció Primària del Camp de Tarragona, Dr. Daniel Ferrer-Vidal. Tots els residents han rebut un obsequi i un certificat per part de la institució.

L’Hospital Universitari Joan XXIII té una llarga trajectòria docent que es remunta a l’any 1973, quan es va integrar el Programa de Formació Mèdica Especialitzada del Ministeri de Sanitat i Consum, introduint progressivament aquesta formació a les diferents especialitats. Per aquesta raó, actualment oferta places de formació en la majoria d’especialitats. L’historial docent és, per tant, ampli i de gran experiència, ja que són 43 promocions les que s’han format en el centre, tant de metges, biòlegs, farmacèutics o químics. A més, des de l’any 1994 l’hospital va iniciar la formació de la primera promoció de llevadores residents (LLIRS), depenent de la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya, adscrita a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona.

La Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, per la seva banda, té 6 equips d’atenció primària i tres hospitals docents en el territori. En l’actualitat hi ha més de 60 residents en formació que reben formació clínica assistencial i formació transversal complementària en ètica, comunicació, metodologia de recerca, qualitat i seguretat dels pacients, abordatge familiar i atenció comunitària, entre d’altres. La unitat té un blog amb tota la informació útil per als residents: https://unitatdocenttarragona.wordpress.com/.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.