L’ús excessiu del mòbil i Internet fa perdre hores de son a estudiants de l’IES Voltreganès

El treball l’han portat a terme professionals de l’Equip d’Atenció Primària Sant Hipòlit de Voltregà i es tracta d’un estudi observacional descriptiu sobre hàbits en nutrició, exercici i noves tecnologies entre estudiants d’educació secundària i batxillerat de l’Institut de Sant Hipòlit de Voltregà. 

S’ha trobat que hi ha relació entre algunes variables, com ara l’exercici i el gènere, atès que els nois fan exercici en un 88% i les noies en un 64%. En l’apartat de la nutrició s’ha vist que esmorzen d’una forma correcta, encara que aquesta afirmació varia substancialment segons el curs que fan. Diuen que esmorzen un 85% dels nois i un 75% de les noies, tot i que a mesura que es fan grans aquests percentatges disminueixen fins al 65,4 %, a segon de batxillerat. El principal aliment és l’entrepà (50%), seguit de la fruita (17%) i els sucs (12%).

Quant a les hores de son, s’ha trobat que un 33% dels 258 alumnes enquestats afirma que dorm 8 hores al dia; un 22%, entre 6 i 7 hores i un 17%, entre 7 i 8 hores. També s’avalua la utilització del mòbil i d’Internet dels alumnes de l’IES Voltreganès i s’ha observat que el jovent hi inverteix més hores de les recomanades. Els nois passen una mitjana de 3,1 hores al dia a Internet, mentre que les noies en passen 2,6 hores al dia. A més, hi ha un augment del total d’hores a partir de 4rt d’ESO. Quant al mòbil, els nois hi dediquen una mitjana de 2,09 hores al dia i les noies de 3,17 hores.

Diferència és estadísticament significativa

Una de les conclusions a què s’ha arribat és que hi ha una relació inversa entre ús de noves tecnologies i hores de son, de manera que com més s’utilitzen tant el mòbil com Internet, menys hores es dorm. Una altra conclusions que s’ha extret de l’estudi és que la majoria dels joves estudiats fan un esmorzar correcte, tot i que això no es compleix tant, a mesura que es fan grans.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.