Premiat un treball del Grup de Recerca Translacional en Medicina Respiratòria de l’IRBLleida a la primera reunió anual de l’European Cardiosleep Society

premi-recerca-irblleida-apneaEl treball “Time course of cardiac troponin in patients with acute coronary syndrome and sleep apnea” del Grup de Recerca Translacional en Medicina Respiratòria de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) ha estat premiat en la categoria Jove investigador en la primera reunió anual de l’European CardioSleep Society, que va tenir lloc a Praga els dies 29 i 30 d’abril i l’1 de maig. Els resultats del treball contribuiran a la identificació del paper de l’apnea del son en els casos de síndrome coronària aguda.

Es tracta d’un treball coordinat pel Grup de l’IRBLleida i realitzat en col·laboració amb la Universitat de San Diego (Califòrnia, Estats Units d’Amèrica), que forma part d’un estudi multicèntric de l’Spanish Sleep Network amb el títol “Impacto del síndrome de apneas-hipopneas del sueño en la evolución del síndrome coronario agudo. Efecto de la intervención con presión positiva continua (CPAP). Estudio prospectivo aleatorizado. Estudio ISAACC”. L’European CardioSleep Society, recentment formada, és una associació sense ànim de lucre que utilitza els seus ingressos excedents per aconseguir el seu propòsit o missió a través de la investigació, l’intercanvi de coneixements, i la formació contínua.

Alicia Sánchez de la Torre, del Grup de Recerca Translacional en Medicina Respiratòria de l’IRBLleida, ha recollit el premi a Praga.

Grup de Recerca Translacional en Medicina Respiratòria

El Grup de Recerca Translacional en Medicina Respiratòria de l’IRBLleida, liderat per Ferran Barbé, estudia la patogènia de les complicacions cardiovasculars associades als trastorns respiratoris i la relació d’aquests darrers amb els dèficits cognitius. També, en l’àmbit clinicoepidemiològic, avalua noves indicacions terapèutiques i participa en l’avaluació d’equips diagnòstics. Així mateix, Barbé és el director científic del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Respiratòries, una xarxa d’investigació multidisciplinària que té com a objectiu fonamental combatre les malalties respiratòries mitjançant el foment de la investigació d’excel·lència i la seva translació ràpida i segura a la pràctica clínica.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.