L’Hospital Verge de la Cinta consciencia els ciutadans sobre la importància d’una bona higiene de mans

cartell-higiene de mansL’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra, el dia 5 de maig, el Dia Mundial de la Higiene de Mans amb l’objectiu de conscienciar de la importància de la higiene de mans com el procediment més senzill, eficaç i econòmic per a prevenir la transmissió d’infeccions.

Des del 2009, l’Hospital Verge de la Cinta organitza activitats en relació amb aquest tema, i enguany és la cinquena edició del concurs de dibuix i els tallers interactius adreçats als nens de 6 i 7 anys d’edat de les escoles de primària de la comarca del Baix Ebre en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Serveis Territorials d’Ensenyament.

L’èxit de les primeres edicions ha fet que el projecte s’anés ampliant a la resta del territori i el 2016 ja se n’ha fet la segona edició a la comarca de la Ribera d’Ebre i la primera a la Terra Alta i a Amposta, gràcies a la col·laboració dels consells comarcals i el Programa salut i escola.

També ha  resultat imprescindible la col·laboració de l’Agència de Salut Pública, l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa de la Diputació, la Facultat d’Infermeria de la URV i l’IES de l’Ebre en l’edició del vídeo, que és una altra novetat d’enguany. Així mateix cal agrair a la Fundació la Caixa, la Fundació Dr. Ferran i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques el patrocini dels premis.

I per descomptat, cal destacar la total implicació de les escoles, els mestres, i els professionals sanitaris de l’Hospital, del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre en l’execució dels tallers, que qualifiquen d’activitat molt gratificant.

L’acte de lliurament dels premis del concurs de dibuix ha tingut lloc el mateix dia 5 a les 17.30 hores simultàniament a les quatre comarques de Terres de l’Ebre.

Al Baix Ebre, la sala d’actes dels Serveis Territorials d’Ensenyament es va omplir totalment de xiquets, famílies, mestres, professionals de la salut per acompayar els xiquets guanyadors a recollir el seu premi.

L’acte va estar presidit per Manuela Cid, directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre; Mercè Bieto, subdirectora de Coordinació de Salut Pública a Tarragona-Terres de l’Ebre; M. José Rallo, cap del Servei d’Urgències de l’HTVC; Blanca Cuevas, directora d’infermeria de l’HTVC, i Enric Dalmau de la Fundació la Caixa.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.