El Trueta promou la higiene de mans entre els pacients i els seus familiars, i també se centra a l’àrea quirúrgica

vestíbul-trueta-dia-mundial-higiene-mansAmb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, que se celebra avui, l’Hospital Trueta ha organitzat una sèrie d’activitats per promoure la bona pràctica en aquest camp, tant entre els professionals com també entre els pacients ingressats i els seus familiars. En aquest sentit, durant tot el dia d’avui, hi haurà instal·lada una taula informativa al vestíbul de l’Hospital, on, a banda d’explicar les tècniques més apropiades de neteja de mans, s’ha convidat els usuaris del centre a fer-ne un taller formatiu. Així doncs, se’ls ha ofert una solució alcohòlica de neteja de mans i ells hi han hagut d’aplicar les tècniques de fricció; després, una màquina d’ultraviolats ha revelat si aquestes s’han realitzat bé o si per contra han quedat racons de les mans sense netejar. L’objectiu d’aquesta acció amb els usuaris és explicar-los que tant els pacients com els seus acompanyants han de fer una higiene adequada després de tocar objectes o superfícies a l’habitació o a la consulta i, especialment, abans i després del contacte amb altres persones.

D’altra banda, la campanya d’enguany també ha arribat als quiròfans de l’Hospital Trueta. Per a aquest 2016, l’Organització Mundial de la Salut ha escollit l’eslògan “Mira les teves mans: la higiene de les mans, clau per a una atenció quirúrgica segura”, en una aposta per la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en tots els serveis quirúrgics durant tot el procés assistencial, des de les plantes de cirurgia i els quiròfans fins a la cirurgia ambulatòria. Per aquest motiu, durant aquesta setmana la Comissió d’Higiene de Mans ha dut a terme al Trueta una vintena d’observacions aleatòries a les àrees quirúrgiques i de reanimació, per avaluar-ne el grau de compliment. Òbviament, al llarg d’aquest procés assistencial es fan actuacions en què està recomanat fer una antisèpsia quirúrgica de les mans, i d’altres en què es recomana una higiene de les mans no quirúrgica.

Atesa la motivació dels professionals i les tècniques que s’hi utilitzen, el Trueta és un dels hospitals referents en matèria d’higiene de mans i, des de fa 10 anys, du a terme una tasca important de promoció.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.