L’Arnau acull un curs de simulació d’emergències obstètriques

IMG_7471El Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Arnau organitza un curs de simulació d’emergències obstètriques dirigit a facultatius especialistes d’anestesiologia que habitualment desenvolupen la seva tasca en àrees maternoinfantils.

El curs, dirigit pel doctor Josep Maria Sistac, es realitza al Centre de Simulació de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida i hi assistiran professionals de diferents hospitals de l’Estat. El curs té lloc en sales que reprodueixen quiròfans i sales de part reals i s’hi utilitzen simuladors d’alta fidelitat i actors per desenvolupar cinc situacions crítiques que permeten la intervenció activa dels participants en el rol de responsables mèdics de les pacients.

Els casos clínics plantejats són els següents: via aèria difícil en l’embarassada, reanimació cardiopulmonar en la pacient embarassada, hemorràgia obstètrica massiva, preeclàmpsia i eclàmpsia i embolisme de líquid amniòtic.

Els principals objectius del curs són, principalment, que els professionals d’anestesiologia sàpiguen reconèixer i tractar les principals emergències obstètriques que es puguin plantejar en la seva tasca en una àrea obstètrica.

Les actuacions es gravaran mitjançant un circuit tancat de televisió i serviran, posteriorment, per a la reunió on es faran les explicacions i anàlisi teòrica i pràctica de les situacions que s’han simulat.

El curs tindrà lloc a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida el proper 7 de maig de 2016 de 10 a 17 hores.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.