Els residents de la Catalunya Central demostren la seva capacitat de fer recerca en l’àmbit de la sanitat

jornada santa eugenia 2Els especialistes en formació que han fet el període de residència han demostrat aquest dimecres la seva capacitat de fer recerca i d’elaborar propostes innovadores en el decurs de la Jornada  organitzada per la Gerència Territorial Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut.

El Teatre Àngel Guimerà de Santa Eugènia de Berga ha acollit un centenar de professionals de l’àmbit de la salut per conèixer el contingut dels treballs de final de residència. Entre els fets remarcables en diferents estudis hi ha la importància d’establir fluxos entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada. En aquest sentit, un dels treballs elaborats a Osona posa de manifest l’eficiència que comporta la implementació d’ecògrafs als centres d’atenció primària perquè a banda de permetre fer un diagnòstic molt afinat, també ajuden a reduir les llistes d’espera per als especialistes.

Els perfils dels treballs presentats han estat molt variats i n’hi hauran alguns que tindran continuïtat amb l’objectiu de perllongar-los en el temps i, per tant, de reforçar la base científica de les conclusions. En total s’han presentat nou estudis, tots rigorosos i associats a la realitat assistencial actual: des del que analitza els factors de risc cardiovascular a la Catalunya Central fins al relacionat amb les millores posturals de cara al part, passant per la coordinació entre professionals de traumatologia i medicina de família per ser més resolutius o l’anàlisi clínica dels atletes de curses populars.

La Jornada de Recerca i Docència, que té una periodicitat anual, ha arribat a la seva cinquena edició. Les anteriors s’havien celebrat a la seu central de la Gerència Territorial de l’ICS a la Catalunya Central, a Sant Fruitós de Bages.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.