Els 5 atletes lleidatans participants en el triatló Ironman de Zuric donen 3.000 € a l’IRBLleida per a la recerca

ironman_solidari_irblleidaEls cinc atletes lleidatans, participants en el triatló Ironman de Zuric del passat 19 de juliol, han entregat la recaptació de 3.000 € a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) perquè es destinin a la recerca. Josep Maria Puig, Josep Solé, Josep Maria Brufau, Bernat Turmo i Josep Bonet han participat en la cursa i han completat més de 1.000 quilòmetres entre els cinc. Per aquest motiu, la Diputació de Lleida (que donava suport a la proposta esportiva i solidària) va entregar aquesta quantitat, que anirà destinada íntegrament a l’IRBLleida.

Josep E. Esquerda, investigador principal del Grup de Patologia Neuromuscular Experimental i Josep Maria Bosch, responsable de Promoció, van rebre el taló de mans dels cinc esportistes i van agrair-los la iniciativa, comentant que la recerca i l’esport són dues activitats molt diferents, però que coincideixen en el sacrifici que suposen per a les persones que les desenvolupen.

L’Ironman de Zuric és un triatló d’alt nivell que inclou 3,8 quilòmetres de natació a les aigües del llac de Zuric; 180,2 quilòmetres en bicicleta pel centre de la ciutat i al voltant del llac, i 42,2 quilòmetres de cursa atlètica. Els esportistes lleidatans han explicat que el triatló ha estat un gran repte per a ells ja que quatre superen els cinquanta anys, mentre que la mitjana d’edat dels participants en aquesta prova se situa entre els 35 i els 45 anys.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.