Tres investigadores postdoctorals s’incorporen a l’IRBLleida en el marc del programa europeu Marie Curie COFUND

fotos_investigadorsTres noves investigadores s’han incorporat recentment a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) gràcies a l’IRBLleida International Postdoctoral Programme (IRBLleida-IPP), un programa que permet captar investigadors amb talent i experiència a Europa i donar-los l’oportunitat de desenvolupar la seva carrera investigadora a Lleida. Tânia Pereira, procedent de Portugal, s’ha incorporat al Grup de Modelització Matemàtica de Processos Metabòlics, sota la supervisió de Rui Alves; Sara Cuesta, de nacionalitat espanyola i procedent dels Estats Units d’Amèrica, forma part del Grup de Senyalització Oncogènica i del Desenvolupament, dirigit per Mario Encinas, i Mónica Adriana Mechoud, procedent d’Argentina, s’incorpora al Grup de Senyalització en Llevats, dirigit per la Mª Ángeles de La Torre.

L’IRBLleida-IPP té com a objectiu desenvolupar un programa de formació multidisciplinari d’investigadors experimentats, amb talent i motivats, per oferir-los la possibilitat de desenvolupar la seva carrera investigadora a l’Institut. Aquests investigadors s’han de trobar en l’etapa de formació postdoctoral, és a dir, estar en disposició del títol de doctor, per poder optar a alguna de les places.

El programa consta de tres convocatòries, de les quals properament se n’obrirà la darrera, en què es preveu oferir un total de deu places per a realitzar una estada postdoctoral a l’IRBLleida de dos anys de durada. L’IRBLleida va aconseguir un ajut del fons europeu per a la posada en marxa d’un programa internacional de formació i captació de talent investigador. El projecte és una Acció Marie Curie, tipus COFUND, del 7è Programa marc de recerca europeu (GA609396), i està obert a investigadors de tot el món.

Aquestes dues investigadores, que es van incorporar entre els mesos de març i abril, se sumen als dos doctors que ja es van integrar el 2015 a l’IRBLleida. Són, d’una banda, Susana Infantes, natural de Madrid, que es va incorporar a l’Institut de Lleida després d’haver desenvolupat el seu treball postdoctoral a Brussel·les (Bèlgica) i Norwich (Anglaterra). Actualment, està analitzant el funcionament dels mecanismes que intervenen en les vies de reparació de l’ADN per veure com arriben a la producció d’un càncer; de l’altra, Jordi de Batlle, de Girona, es trobava a l’Agència Internacional per a la Investigació del Càncer de l’Organització Mundial de la Salut a Lió quan va optar al programa de l’IRBLleida. De Batlle es va incorporar al Grup de Recerca Translacional de Medicina Respiratòria, liderat per Ferran Barbé, on està duent a terme l’estudi “Gestió del pacient amb sospita de síndrome d’apnea obstructiva del son (SAOS) des de l’atenció primària: xarxa territorial d’assistència”, que busca determinar l’eficàcia i els costos del diagnòstic i tractament de pacients amb SAOS en centres d’atenció primària comparant-los amb la gestió convencional a les unitats del son dels hospitals.

Gràcies al finançament de la Unió Europea a través del projecte GA 609396, anomenat IRBLleida-IPP, els  investigadors postdoctorals han tingut l’oportunitat d’unir-se a un grup de recerca a l’IRBLleida i de dur a terme el seu projecte  de recerca individual.

Més informació: IRBLleida International Postdoctoral Programme

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.