Una quinzena de donants de Lleida han pogut conèixer dos projectes sobre la prevenció de l’ictus i l’Alzheimer finançats per La Marató de TV3

Sin títuloUna quinzena de donants de La Marató de TV3 de la demarcació de Lleida han visitat avui, dijous 21 d’abril, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida), en el marc del programa Visita la recerca de La Marató. Gràcies a aquesta visita, organitzada amb motiu del 25è aniversari de la Fundació La Marató, els visitants han pogut conèixer dos projectes sobre la prevenció de l’ictus i l’Alzheimer finançats per la Marató de TV3. La propera visita oberta als donants, que ja té totes les places completes, serà el 21 de juny de 2016.

La visita ha començat amb una presentació del programa i una explicació sobre l’IRBLleida. Posteriorment, els participants s’han dividit en dos grups més petits per conèixer les característiques de cada projecte. Els doctors Francesc Purroy i Serafí Cambray, del Grup de Neurociències Clíniques, han explicat els resultats del projecte “Predictus – Use of system biology to predict and diagnose transitory ischemia and ischemic tolerance”, els símptomes d’un ictus i les seves conseqüències.

D’altra banda, Carme Espinet, doctora del Grup de Neurobiologia Molecular i del Desenvolupament, ha exposat les anàlisis que es fan de molècules (proNGF i el seu receptor p75NTR) que es troben augmentades en la malaltia d’Alzheimer. Aquestes molècules són les responsables de la degeneració de les neurones existents en una zona de l’hipocamp, la regió encarregada de l’aprenentatge i la memòria, i també de provocar defectes en la fabricació de noves neurones. El nom del projecte és “ProNGF/P75NTR signalling in hippocampal adult neurogenesis: potential target for generating new neurons in Alzeihmer’s disease”.

L’IRBLleida té actualment set projectes en actiu finançats per la Marató de TV3 en les seves edicions de malalties del cor (2014), malalties neurodegeneratives (2013) i càncer (2012).

Visita la recerca de La Marató

El programa Visita la recerca de La Marató, que va arrencar l’1 de març i que inaugura un conjunt d’accions especials que es faran aquest 2016 per celebrar els 25 anys de La Marató de TV3, pretén acostar a tothom qui ho vulgui els avenços promoguts per la solidaritat d’un projecte que, des de 1992, ha recaptat 150 milions d’euros i ha impulsat 723 projectes d’investigació sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques. Els altres centres que participen en la iniciativa són els instituts de recerca de l’Hospital Vall d’Hebron (VHIR), de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IRHSP), de l’Hospital Clínic de Barcelona (IDIBAPS), de l’Hospital de Bellvitge (IDIBELL), de l’Hospital del Mar (IMIM), de l’Hospital Germans Trias i Pujol, de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) a Reus, del Parc Hospitalari Martí i Julià (IDIBGI) a Salt, i de la Corporació Sanitària Hospital Parc Taulí (CSPT) a Sabadell.

//

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.